Псевдонаука сьогодні - Пружинін, Б. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Чи існують реальні критерії, які дають змогу достатнью мірою провести демаркацію науки від псевдонауки? Які методологічні засади і цілі справжньої науки і численних псевдонаукових теорій, що плодяться останнім часом? Чому у суспільстві виникає замовлення на псевдонаукові концепції? На ці питання намагається відповісти автор пропонованої статті, яку передруковано у перекладі з журналу "Вестник Российской академии наук" (2005, том 75, №2, с. 117-125).