Оцінка придатності умов техногенних екотопів для відновлення рослинного покриву - Жуков, С.П. (Наука та інновації, 2013)
Проведено ботаніко-індикаційну оцінку та ординацію техногенних екотопів за здатністю до відновлення рослинного покриву, яка зростає від відвалів вуглезбагачення до місцевих розробок корисних копалин. Розроблено та апробовано на породних відвалах метод прямого фітотестування придатності умов відвалів вугільних шахт для груп рослин-меліорантів, різних за стійкістю до специфічного комплексу умов екотопів цих відвалів. Виділено перспективні техногенні об’єкти для прискореного відновлення на них рослинного покриву.