Молекулярна топологія: новий напрям у лікознавстві - Чекман, І.С.; Небесна, Т.Ю.; Казакова, О.О.; Висоцький, А.О. (Наука та інновації, 2013)
Описано виникнення та застосування нового методу — молекулярної топології — при розробці нових лікарських засобів. Суть молекулярної топології — топографічна характеристика молекул за допомогою числових показників, які називаються топологічними індексами. Їх числовий формат полегшує автоматичний пошук молекул з подібними структурними, фізико-хімічними, біологічними і фармакологічними властивостями.