Енергозберігаючі засоби автоматизації і світлодіодні системи освітлення в промисловості, на транспорті, в будівництві та комунальній сфері - Клименко, В.П.; Корбут, В.Б.; Ієвлєв, М.Г.; Бутко, В.Г.; Лутов, С.Д.; Гедзь, О.В.; Мойсеєнко, С.Є.; Аронова, Н.Г.; Бондаренко, Є.О.; Дмитренко, В.О. (Наука та інновації, 2013)
Для систем автоматизації інженерного обладнання розроблено протокол уніфікації різнорідних технологічних даних з можливістю масштабування з мінімальним збільшенням об’ємів допоміжної інформації, що забезпечує його використання, починаючи від найпростіших мікроконтролерів і до інтеграції засобів автоматизації в глобальні системи. Описано основні технічні рішення, реалізовані при розробці світлодіодних систем салонного освітлення вагонів метро, в тому числі принципова схема світильника, основні технічні характеристики джерела живлення світильника, особливості розробленої конструкції світлодіодних модулів.