Структурно-граматична та словотвірна характеристика філологічної термінології М.С. Грушевського - Масликова, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Філологічних термінів у творах М.Грушевського зафіксовано нами понад дві з половиною тисячі. З погляду структурно-граматичного ці терміни у порівнянні з відповідною сучасною українською термінологією мають ряд особливостей, які, на нашу думку, викликані як загальними тенденціями термінотворчості в українській літературній мові кінця ХІХ – початку ХХ століття , так і особливостями індивідуального стилю вченого.