Двоенергетичний напівпровідниковий детектор рентгенівського та гамма-випромінювання - Бродин, М.С.; Весна, В.Т.; Дегода, В.Я.; Зайцевський, І.Л.; Кожушко, Б.В. (Наука та інновації, 2014)
Проведено короткий аналіз основних типів детекторів іонізуючого випромінювання, їхніх переваг та недоліків. Обґрунтовано вибір та застосування напівпровідникового детектора на основі ZnSe при підвищених температурах. Використані оригінальні форми зразків детекторів із селеніду цинку та двокристальна схема для реєстрації рентгенівського та гамма-випромінювання в широкому діапазоні енергій. На виготовленому макеті приладу продемонстрована можливість реєстрації гамма-квантів за допомогою високоомного детектора із ZnSe в режимі окремих імпульсів.