Статична система самозбудження синхронного генератора з нечітким регулятором напруги - Куцик, А.С.; Тутка, В.В. (Наука та інновації, 2014)
Розглянуто систему регулювання вихідної напруги генератора з синтезованим нечітким регулятором напруги. Синтез такого регулятора проведено з використанням уточнених математичних моделей, які враховують нелінійність синхронної машини та напівпровідникових перетворювачів системи збудження. Це відрізняє його від традиційних регуляторів збудження, синтез яких ґрунтується на використанні спрощених лінеаризованих моделей. Наведені результати математичного моделювання дають можливість порівняти регулювальні характеристики в системі з запропонованим нечітким регулятором напруги і в системі з традиційним регулятором.