Інноваційна діяльність в промисловості України: проблеми, ризики, напрями активізації - Підоричева, І.Ю. (Наука та інновації, 2014)
Висвітлено загальний стан та позитивні тенденції інноваційної діяльності промислових підприємств України в останні роки. Проаналізовано ключові проблеми та демотивуючі чинники підвищення зацікавленості промислових підприємств в інноваціях. Визначено ризики збереження наявних тенденцій у сфері інноваційно-технологічного розвитку промисловості, які можуть призвести до консервації застарілої структури національного виробництва. Запропоновано першочергові та середньострокові заходи щодо подолання наявних обмежень в реалізації нової моделі економічного розвитку, основою якої є інвестиції в інноваційну діяльність, нова індустріалізація і промислове відновлення країни.