Розроблення технології сейсмічної діагностики стану гірського масиву над видобувною виробкою при відпрацюванні вугільних пластів з потенційною небезпекою геодинамічних явищ - Трифонов, О.С.; Туманов, В.В.; Глухов, О.О. (Наука та інновації, 2014)
Розроблено методичні положення щодо прийому сейсмічних проявів відриву консольних блоків і апаратура безперервної реєстрації сейсмічних процесів. Встановлено енергетичні та спектральні особливості сейсмічної емісії розвитку тріщиноутворення в різних породних структурах основної покрівлі і можливість відображення просторових міграцій гіпоцентрів сейсмічних подій та їхньої енергетичної масштабності. Розроблено алгоритм розрахунку діагностично інформаційних ознак.