Раціональне використання природного потенціалу Державного дендрологічного парку "Олександрія" НАН України в концепції розвитку екологічної мережі України - Галкін, С.І.; Калашнікова, Л.В.; Дойко, Н.М.; Рубіс, В.Л.; Бойко, Н.С. (Наука та інновації, 2014)
Надано інформацію про наукові розробки та технологічні заходи по створенню у Державному дендрологічному парку «Олександрія» НАН України екологічної стежки в концепції розвитку екологічної мережі України. Окреслено завдання та критерії розробки маршруту екологічної стежки в дендропарку «Олександрія». Наведено перелік нових видів для збагачення фіторізноманіття дендропарку та оптимізації місць існування природних та інтродукційних рослинних угруповань, раритетних та рідкісних видів рослин і тварин, експозиційно-колекційних ділянок. Наведено перелік технологічних заходів для улаштування екологічної стежки.