Новітні свердловинні геотехнології освоєння корисних копалин - Нагорний, В.П.; Кулик, В.В.; Звольський, С.Т.; Денисюк, І.І.; Бондаренко, М.С. (Наука та інновації, 2011)
Описані теоретичні та експериментальні дослідження деформування геофізичних середовищ з урахуванням нерівноважності, структурованості та попередньо напруженого стану. Розроблені та впроваджені нові технології, обладнання та методики по визначенню пористості, характеру насичення, коефіцієнта газонафтонасичення колекторів нафти і газу, підвищенню дебіту свердловин з видобутку нафти та природної води.