Структура больных саркоидозом органов дыхания и результаты лечения по данным ретроспективного исследования - Гуменюк, Г. Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
За даними аналізу амбулаторних карт і історій хвороб 1776 хворих саркоїдозом, серед обстежених переважають жінки (56,5 %); серед чоловіків найбільша кількість випадків саркоїдозу спостерігається у віковому діапазоні від 20 до 39 років, у жінок – у більш старшому віці – від 40 до 59 років. У підлітків і дорослих у віці до 20 років і старших 60 років саркоїдоз зустрічається рідко. У хворих із синдромом Лефгрена і з саркоїдозом I стадії незадовільні результати лікування спостерігаються лише в поодиноких випадках. Найбільша частота незадовільних результатів лікування (прогресування, відсутність позитивної динаміки через 6 місяців лікування, рецидиви, формування інтерстиціального фіброзу в легенях після лікування) спостегігається в групі хворих саркоїдозом III стадії.