Огоплекс в лечении эректильной дисфункции при доброкачественной гиперплазии предстательной железы - Клименко, П.М.; Соболева, Е.В.; Чабанов, В.А.; Шимкус, С.Э.; Клименко, Н.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
Під наглядом перебувало 40 пацієнтів у віці 21-40 років з копулятивними розладами, на тлі доброякісної гіперплазії передміхурової залози. Капсула препарату 310 мг містить водорозчинний і жиророзчинний екстракт квіткового пилку. Пацієнти розділені на дві групи: група А - 10 і група В – 30 человек. Група А отримувала традиційну медикаментозну терапію, в групі В - аналогічна терапія, але в поєднанні з Огоплексом. Клінічна ефективність препарату становить 76,4 %, у чоловіків з ДГПЗ, ускладненою ЕД, забезпечує достатню ефективність відносно СНМП, без наявності побічних ефектів і застосування Огоплекса, робить позитивний вплив на гемодинаміку ПЗ, покращуючи мікроциркуляцію в ПЗ і підвищенню ефективності лікування, що, при поєднанні ДГПЗ і еректильної дисфункції.