Определение возрастзависимой физической работоспособности с использованием теста PWC170 (150,130) у подростков и взрослых с врожденными пороками сердца - Лебедь, И.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У статті вивчені та оцінені запропоновані в сучасних публікаціях способи виконання тесту оцінки фізичної працездатності PWCAF і відображений алгоритм виконання його у підлітків і дорослих c ВПС. Показано, що використання тесту PWC₁₇₀ можливо у молодих пацієнтів з ВВС, в той час як у осіб більш старшого віку необхідно використовувати вік-залежні тести PWCAF за запропонованим алгоритмом, як об’єктивний критерій оцінки дієздатності таких пацієнтів, ступеня їх фізичного стану, ступеня декомпенсації серцевої діяльності.