Использование данных УЗИ брюшной стенки в обосновании лечебно-диагностического алгоритма у больных с паховой грыжей - Маханта Абхиджит (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У 51 хворого з пахової грижі було проведено УЗД черевної стінки. З урахуванням даних УЗД визначали тип пахової грижі відповідно до класифікації пахових гриж рекомендованої Європейською Асоціацією герніологів ( EHS ). Діагностовані такі типи гриж: I тип -5 хворих; II тип - 34 хворих; III тип - 6 хворих; IV тип - 2 хворих; V тип - 8 хворих; VI тип - 1 хворий ; VII тип - 1 хворий ; VIII тип - 6 хворих. Отримані дані про особливості ехоанатоміі черевної стінки використовували для вибору індивідуального способу герніопластики.