Оценка уровня окислительной модификации белков у больных демодикозом в зависимости от клинико-морфологической формы - Равлюк, Д.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
Для визначення рівня окисної модифікації білків у хворих на демодикоз залежно від клініко- морфологічної форми захворювання в дослідженні брали участь 168 хворих. Оцінку рівня окисної модифікації проводили з використанням реакції взаємодії карбонільних похідних білків і шіффових основ з 2,4- дінітрофенілгідразіном з утворенням 2,4 - дінітрофенілгідразонів. Для верифікації гістологічної форми демодикозу та ультраструктурних змін в ділянках шкіри застосовували стандартні методики. Проведений аналіз отриманих даних показав, що у хворих на демодикоз спостерігався взаємозв’язок між підвищенням рівня продуктів окисної модифікації білків із збільшенням вмісту карбонільних груп і тяжкістю клініко- морфологічних проявів захворювання, що свідчить про метаболічні порушення в організмі при демодикозі, ступінь вираженості яких визначає клінічну маніфестацію даного дерматозу.