Синдромно-патогенетический анализ лечебно-профилактических эффектов полифенолов винограда у больных гипертонической болезнью - Северин, Н.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
Проведено сіндромно-патогенетичний аналіз ефектів залучення комплексу поліфенолів винограду у складі санаторно-курортного відновлювального лікування гіпертонічної хвороби. Встановлений вплив поліфенолів винограду на клінічно визначені гіпертонічний (гіпертензивний) та ішемічний (гіпоксичний) синдроми. Окреслено вплив поліфенолів винограду на досягнення клінічних цілей лікування основної патології та супутньої ішемічної хвороби серця.