Организация и роль занятий физическими упражнениями с лицами пожилого и старческого возраста, имеющими сердечно-сосудистую патологию - Агранович, Н.В.; Анопченко, А.С.; Агранович, В.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У статті розглядаються проблеми збереження та зміцнення здоров’я, раціонального способу життя, підвищення функціональних можливостей осіб похилого та старечого віку. Проведено аналіз самооцінки стану здоров’я, якості життя осіб літнього і старечого віку Крайового геріатричного центру м. Ставрополь. Вивчено вплив занять фізичною культурою на показники якості життя у літніх людей з серцево-судинною патологією. Даються рекомендації з утримання та спрямованості комплексу вправ оздоровчої фізичної культури у кардіологічних хворих похилого та старечого віку.