Хирургическое лечение гнойно-некротических осложнений сахарного диабета - Гройзик, К.Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
Представлений багаторічний аналіз роботи з хворими, що страждають гнійними ускладненнями цукрового діабету. Представлена патоморфология порушень мікроциркуляторного русла з акцентами на хірургічні аспекти гормонально-запального процесу. Викладена специфіка консервативної терапії. Відзначено важливість етапності лікування. Визначена головна мета – збереження кінцевий і її опорно- рухової функції. Це завдання лежить від успіху первинної операції, наступних перев’язок і максимального використання сучасних ангіотропних препаратів.