Нововведения в диагностике и лечении артериальной гипертензии в 2013 году - Доля, О.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
Артеріальна гіпертензія ( АГ) залишається актуальною проблемою кардіології. Підвищення артеріального тиску (АТ) є причиною таких серйозних ускладнень як інфаркт міокарда, ішемічний інсульт. Нові аспекти рекомендацій з АГ 2013 особливу увагу приділяють вимірюванню артеріального тиску. У 2013 році в рекомендаціях з АГ представлена оновлена стратифікація загального серцево-судинного ризику за категоріями. Значні зміни відбулися в призначенні антигіпертензивної терапії. Сучасні рекомендації вирішують багато завдань, але при цьому вимагають вивчення нових питань, відповіді на які можливо будуть представлені в наступній версії рекомендацій.