Особенности нарушения репродуктивной функции у женщин с гиперплазиями эндометрия - Коваленко, Е.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У дослідженні проведено аналіз особливостей порушення репродуктивної функції у 101 жінки раннього і пізнього фертильного віку з різними формами гиперплазий ендометрію. Проаналізовано найбільш часті порушення і форми безпліддя, характер порушень менструальної функції і формування поєднаних гіперпластичних процесів в матці. Встановлено, що при гіперплазії ендометрію більш ніж у половини жінок виявляються проблеми фертильності, найбільш частими з яких є безпліддя і звичне невиношування вагітності. При цьому гіперплазії ендометрію як правило супроводжуються високою частотою поєднання з іншими проліферативними захворюваннями мио- і ендометрія (від 55,6% до 67,9%) і формуванням гиперполименореи.