Дифференцированный подход к диагностике и хирургической коррекции метроцеле с элонгацией шейки матки - Романенко, Н.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У статті представлена модифікована класифікація пролапсу тазових органів (POP-Q) – запропонований варіант метроцеле з елонгацією шийки матки. У 250 пацієнток пролапсом матки після клінічного, ультразвукового досліджень застосовані різні види оперативного втручання. Встановлено, що диференційований підхід до діагностики метроцеле з елонгацією шийки матки і розроблений алгоритм хірургічного лікування дозволяє уникнути невиправданих повторних хірургічних втручань.