Биопотенциал функционирующей мышцы, гиперсинхронизация и тип электромиограммы при спастическом синдроме миелодисплазии - Сиротюк, М.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У роботі наведені дані дослідження 87 електроміограму м’язів нижніх кінцівок у дітей з мієлодисплазією. Аналіз електроміограму включав в себе характеристику биопотенциала і гіперсінхронізаціі функціонуючої м’язи проксимального і дистального відділу нижньої кінцівки, тип ЕМГ. Порівняльні дані відображають переважно дистальний тип ураження при міелодисплазії на тлі «мозаїчності» дисфункції нервово-м’язового апарату. Зроблено висновок, що електроміографічні дані при спастичному синдромі вказують на дифузний (нерівномірний) характер мієлодиспластичного процесу, що для нього притаманне і відрізняє від спастичних форм дитячого церебрального паралічу.