Эффективность применения веторона в комплексном лечении больных деструктивным туберкулёзом лёгких при цитоморфологических и функциональных нарушениях периферической крови - Чернышов, В.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У останнi роки все бiльш уваги придiляють використанню бета-каратиноiдiв у клiничнiй практицi . В серii робiт було вiдображено , що каратиноiди мають антигiпоксичнi та антиоксидантнi властивостi , стабiлiзують клiтиннi мембрани, нормалiзують внутрiшньоклiтинний обмiн та функцiональну активнiсть ммунокомпетентних клiтин. При проведеннi дослiджень з використанням ветерону (водорозчинний бета- каратиноiд) було доведено значне покращення показникiв енергетичних ферментiв лейкоцитiв периферичноi кровi у хворих на деструктивний туберкульоз легенiв, а також ефективнiсть ветерону при комплексному лiкуваннi деструктивного туберкульозу легенiв.