Кардиометаболические эффекты грелина у детей - Алёшина, О.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
В огляді літератури проаналізовано матеріал багаточисленних наукових робіт, що пролили світ на вплив греліну на стан сердцево-судинної системи. Приведено данні особистого дослідження, які не підтвердили наявність прямого зв’язку між рівнем гіпогрелинемії та показниками артеріального тиску у дітей з первинною артеріальною гіпертензією.