Методика розрахунку регіонального рейтингу на основі індексу інвестиційного клімату в Україні - Ляпін, Д.В. (Наука та інновації, 2011)
Обговорюються питання розробки методики розрахунку регіонального рейтингу на основі індексу інвестиційного клімату в Україні, що включає розробку критеріїв дослідження інвестиційного клімату; принципів та механізму функціонування національної системи моніторингу інвестиційного клімату за цими критеріями; механізму залучення інвестицій та вдосконалення механізмів захисту прав інвесторів для сприяння притоку в економіку України приватного непозичкового капіталу.