Електрохімічна дезактивація технологічного обладнання, забрудненого радіонуклідами - Омельчук, А.О.; Юденкова, І.М.; Шевель, В.М. (Наука та інновації, 2012)
Розроблено технологічний процес електрохімічної дезактивації обладнання ядерних реакторів, забрудненого радіонуклідами. У результаті виконаних досліджень визначені склади дезактивуючих розчинів, що забезпечують не лише вилучення радіонуклідів, а й збереження вихідного стану поверхні та поліпшення її механічних властивостей та полірування. Розроблена принципово нова конструкція виносного електрода та конструкторсько-технологічна документація на його серійне виготовлення в промислових умовах.