Удосконалення форм соціалізації і процес становлення особистості - Проскуріна, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2003)
Демократія не настане автоматично. Вона – підсумок тривалої, практично нескінченної боротьби, результати якої залежатимуть від почуття відповідальності й залучення в демократичні процеси кожного громадянина. В. Ільїн.