Авторитаризм і тоталітаризм. Уявна подібність та сутнісна різниця - Чабанна, М. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2003)
У статті обгрунтовується неправомірність ототожнення авторитаризму і тоталітаризму, яке спричиняє віднесення деяких тоталітарних диктатур до авторитарних режимів. У цьому контексті здійснюється порівняльний аналіз сутнісних аспектів зазначених недемократичних режимів.