Розробка і впровадження в клінічну практику комплексу імуноцитохімічних і молекулярно-генетичних технологій діагностики гострих лейкемій - Глузман, Д.Ф.; Скляренко, Л.М.; Надгорна, В.О.; Завелевич, М.П.; Полудненко, Л.Ю.; Іванівська, Т.С.; Українська, Н.І.; Телегєєв, Г.Д.; Дибков, М.В.; Поліщук, Л.О. (Наука та інновації, 2013)
Розроблено і впроваджено в клінічну практику комплекс сучасних технологій діагностики гострих лейкемій (ГЛ) згідно з новою класифікацією ВООЗ. Визначено основні форми і цитологічні варіанти гемобластозів у 755-и хворих України, серед яких у третини пацієнтів встановлено діагноз гострого лейкозу (ГЛ). Здійснено розробку дизайну нуклеотидної послідовності праймерів для виявлення транскриптів химерних генів bcr/abl (t(9;22)(q34;q11)); mll/af4(t(4;11)(q21;q23)); mll/af9 (t(9;11)(p22;q23)) з метою проведення зворотно-транскриптазної полімеразної ланцюгової реакції (ЗТ-ПЛР). Метод ЗТ-ПЛР використаний для диференційної діагностики у хворих на ГЛ.