Визначення ставок роялті у міжнародних договорах про передачу технологій - Капіца, Ю.М.; Аралова, Н.І. (Наука та інновації, 2015)
Розглянуто та узагальнено існуючі підходи, що застосовуються до визначення ставок роялті при укладанні договорів про трансфер технологій на основі досвіду організацій НАН України, наукових установ та університетів ряду європейських країн та США. Проведено аналіз застосування існуючих ставок та наведено рекомендації щодо порядку визначення ставок роялті при укладанні договорів про трансфер технологій між науковими установами України та зарубіжними партнерами.