Застосування методу граничних елементів для розрахунку корабельних хвиль - Горбань, В.О.; Горбань, І.М.; Масюк, С.В.; Нікішов, В.І. (Прикладна гідромеханіка, 2011)
Побудовано чисельний алгоритм для визначення хвильового опору судна. Він ґрунтується на застосуванні методу граничних інтегральних елементів. Використовується система елементів, розподілених на поверхні судна та на вільній поверхні. Одержані результати порівнюються з експериментальними даними та з результатами інших авторів.