Накат і відкіт поверхневої поодинокої хвилі при взаємодії з крутими схилами - Котельнікова, А.С.; Нікішов, В.І.; Терещенко, Л.М.; Хомицький, В.В. (Прикладна гідромеханіка, 2015)
В даній статті представлено результати експериментальних досліджень взаємодії поверхневих поодиноких хвиль з крутими береговими схилам. Виявлено, що довгі хвилі, які рухаються вгору по схилу (накат хвилі) без руйнування, можуть руйнуватися при відкоті. Визначено величини максимального накату і відкоту поодинокої хвилі для крутих схилів. Отримано залежність величини відкоту від максимального накату хвилі.