Булави й перначі на теренах України: зброя та символ влади - Тоїчкін, Д.В. (Історія давньої зброї. Дослідження 2014, 2014)
У статті коротко розглянута історія булави як зброї та символу влади. Основну увагу приділено розвиткові цього виду зброї на теренах України. Розглянуто історію у соціо-культурного та бойового функціонування булави та її місце у комплексі шляхетського озброєння у період Середньовіччя та Раннього нового часу. На основі іконографічних та речових джерел розглянуті морфологічні особливості та значення булав як зброї та символу влади українських гетьманів.