Нотатки до монографії “Демографічна революція” з ювілейного видання наукових праць Анатолія Вишневського - Пирожков, С.І.; Піскунов, В.П.; Стешенко, В.С. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2006)
На пострадянському демографічному просторі відбулася справжня подія: до свого сімдесятиріччя Анатолій Вишневський підготував та видав три томи своїх творів, чим не тільки достойно зафіксував велику продуктивність минулого періоду своєї “демографічної біографії”, а й дав своїм колегам і всім, хто цікавиться демографічною тематикою, багато вагомих наукових текстів. Значна їх частина має пошуковий та фундаментальний характер і тому буквально приречена бути об’єктом пильної уваги працюючих демографів, особливо тих, хто має хист до теоретичного мислення та намагається заглибитися в актуальну методологічну проблематику сучасної демографії.