Технологія протикорозійного захисту сталевих конструкцій покриттями на основі швидкотвердної бітумно-латексної емульсії - Никифорчин, Г.М.; Черватюк, В.А.; Маруха, В.І.; Слободян, З.В.; Кушнір, І.М.; Стехнович, Л.В. (Наука та інновації, 2016)
Створено рецептури швидкотвердних бітумно-латексних емульсій і покриттів на їх основі, проведено лабораторні випробування їх фізико-хімічних та протикорозійних властивостей. Розроблено технологію протикорозійного захисту, технічну документацію на установку для отримання водних бітумно-латексних емульсій, змонтовано установку та випущено дослідну партію швидкотвердної емульсії. Проведено дослідно-промислову перевірку технології нанесення покриттів на труби нафтогазової промисловості.