Електрохімічне полірування імплантатів з нержавіючих сталей для стабільно функціонального остеосинтезу - Омельчук, А.О.; Юденкова, І.М.; Захарченко, М.Ф.; Близнюк, А.В. (Наука та інновації, 2016)
Розроблено новий метод електрохімічного полірування імплантатів з нержавіючих сталей для стабільно функціонального остеосинтезу. Полірування імплантатів проводилося в розчинах на основі потрійної системи H₂SO₄–H₃PO₄–H₂O при постадійному зменшенні густини струму та збільшенні концентрації ортофосфорної кислоти. Визначено оптимальний режим полірування (густина струму, склад розчину, температура, тривалість обробки). Розроблений метод дозволяє поліпшити якість та механічні властивості поверхні.