Влияние граничных условий на собственные частоты и формы колебаний пьезоэлектрических пластин с диаметральными разрезами электродов - Левченко, В.В. (Прикладная механика, 2015)
Отримано загальний розв’язок задачі про неосесиметричні електромеханічні коливання п’єзокерамічної кільцевої пластини. Для пластин з радіальними розрізами електродного покриття при граничних умовах (жорстке закріплення – вільний край, вільний край – жорстке закріплення, вільний край – вільний край) чисельно визначено і проаналізовано вплив граничних умов на спектри власних частот коливань для перших гармонік по окружній координаті.