Гібридні наноструктури з квантовими точками А₂В₆ і металевими наночастинками (огляд) - Крюченко, Ю.В.; Корбутяк, Д.В. (Оптоэлектроника и полупроводниковая техника, 2016)
Проаналізовано сучасний стан створення різноманітних гібридних напівпровідниково-металевих наноструктур і дослідження їх люмінесцентних властивостей. Такі структури демонструють незвичайні оптичні характеристики внаслідок можливості одночасного існування локалізованих поверхневих плазмонів у металевих наночастинках і екситонів у напівпровідникових квантових точках та їх резонансної взаємодії. Описано сучасний стан досліджень характеристик мерехтіння окремих квантових точок і квантових точок в околі металевих наночастинок.