Дослідження структурних властивостей халькогенідних стекол As₂S₃, легованих сріблом - Ревуцька, Л.О.; Паюк, О.П.; Стронський, О.В.; Гудименко, О.Й.; Губанова, А.О.; Криськов, Ц.А. (Оптоэлектроника и полупроводниковая техника, 2016)
Наведено результати дослідження впливу срібла на структурні властивості халькогенідних стекол As₂S₃. Дослiдження структури проведено за допомогою методiв дифракцiї рентгенiвських променiв та спектроскопiї комбiнацiйного розсiювання. Було отримано та проаналізовано функцiю радiального розподiлу атомної густини і спектри комбінаційного розсіювання. З функцiй радiального розподiлу можна зробити висновок про певне збільшення радіуса першої координаційної сфери після введення срібла у скло As₂S₃. Спектри КР показують, що основний ефект, що спостерігається при введенні срібла в As₂S₃, є зміна відносної концентрації основних і нестехіометричних одиниць, характерних для структури As₂S₃ стекол.