Гипотетический долгосрочный прогноз численности населения Беларуси - Шахотько, Л.П. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2007)
Обгрунтована необхідність активізації демографічної політики республіки Білорусь. На основі гіпотетичного прогнозу автор показує, що станеться з населенням Республіки Білорусь, якщо його режим відтворення, який був у 2005 році, не зміниться.