Питання інформаційного забезпечення демографічної статистики в Україні та регіонах - Остапчук, О.Е. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2005)
Демографічна ситуація в Україні є нині однією з найбільш обговорюваних тем у суспільстві. Загальна стурбованість неухильним скороченням чисельності населення країни, несприятливою зміною його структурних характеристик викликає не тільки закономірний інтерес громадськості до цієї проблеми, а й обумовлює зростаючу потребу в її ретельному і глибокому вивченні. Через це особливі вимоги пред’являються до якості інформаційного забезпечення демографічної статистики.