Бідність подорожнього, або Про соціальні проблеми країн-кандидатів до ЄС - Горенко, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2003)
Третій сліпий осліп... тому, що раптово вийшов із темряви на яскраве світло. Адже він звик милуватися звичайною красою... Джордано Бруно