Умови та обмеження методів інтелектуальної обробки космічних зображень для подальшого 3D моделювання - Гнатушенко, В.В.; Кавац, О.О.; Кібукевич, Ю.О. (Штучний інтелект, 2015)
Розглянуто та проаналізовано існуючі методи, способи і засоби розпізнавання космічних знімків, визначено їх особливості і недоліки з точки зору подальшого тривимірного моделювання територій забудови. На підставі результатів аналізу виявлено необхідність створення нових методів і алгоритмів виділення складних архітектурних об'єктів. Представлено математичний опис основних характерних ознак будівель та їх елементів (дахів).