Роль і значення Конституції в українському правотворенні і розбудові держави - Погорілко, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуто передісторію, витоки і джерела Конституції незалежної України. Проаналізовано роль Основного Закону в регулюванні влади, право- і державотворенні. Наголошено на підвищенні значення Конституції України у розбудові правової держави і громадянського суспільства.