Застосування методів аналізу та оцінки ризиків в діяльності вищого навчального закладу - Должанський, А.М.; Пройдак, Ю.С.; Ревенко, О.О. (Наука та інновації, 2016)
З урахуванням рекомендацій стандартів ISO 9001:2015 та ISO серії 31000 при застосуванні відомих методів аналізу суттєвих аспектів функціонування організації (PEST-аналіз, SWOT-аналіз, SNW-аналіз) ідентифіковано ризики у діяльності університету (на прикладі Національної металургійної академії України). Оцінювання значущості цих ризиків з використанням системи FMEA дозволило визначити відповідні першочергові запобіжні заходи.