Оцінка стану екологічно проблемних об’єктів Калуського гірничо-промислового району електромагнітними методами та їх моніторинг - Дещиця, С.А.; Підвірний, О.І.; Романюк, О.І.; Садовий, Ю.В.; Коляденко, В.В.; Савків, Л.Г.; Мищишин, Ю.С. (Наука та інновації, 2016)
Екологічно небезпечні геологічні процеси, що виникають на відпрацьованих родовищах калійної та кам’яної солі, створюють суттєві реальні загрози для навколишнього середовища. Для виявлення, вивчення та своєчасного попередження таких процесів (карст, суфозія, зсуви) створено і апробовано апаратурно-програмний комплекс індукційних малоглибинних зондувань геологічного середовища у ближній зоні джерела поля. Розроблено мультипроцесорну систему керування, збору та передачі користувачам отриманих даних для аналізу та оперативної геологічної інтерпретації.