Методи соціально-психологічного впливу на електорат - Кочубей, Л. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2004)
На початку 60-х років ХХ століття співробітники Мічіганського університету запропонували надавати першочергового значення не самому виборчому процесові, а вивченню факторів, які впливають на голосування громадян. Цей підхід отримав у політичній науці назву соціально-психологічного.