Трансформація репродуктивної поведінки під впливом освітніх чинників - Грішнова, О.А.; Думанська, В.П. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2010)
У статті досліджено новітні тенденції в царині народжуваності, які активізувались під впливом інституційної перебудови системи освіти, а також виявлено зміни у репродуктивній поведінці населення внаслідок підвищення рівня освіченості. Автором обґрунтовано основні напрями демографічно орієнтованої освітньої політики.