Рождаемость в Молдове: современное состояние и перспективы - Гагауз, О.Е. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2010)
У статті розглядається динаміка народжуваності в Молдові у період 1990–2008 рр., аналізуються причини та можливі наслідки її падіння, структурні зрушення у календарі народжень, диференціація народжуваності у розрізі місто/село, вплив трудової міграції на показники народжуваності. На основі результатів довгострокового прогнозу до 2050 р. розглядаються тенденції народжуваності у майбутньому та її вплив на динаміку чисельності і структури населення Молдови.